Makkelijke liedjes


 

Omdat er op het forum veel vraag naar is hebben wij hier lijstjes samengesteld van liedjes die geschikt zijn voor een beginnend gitarist. Liedjes zonder ingewikkelde akkoordenbenamingen, maar alleen Majeur, Mineur, Majeur septime en Mineur septime.
Dat zijn dus A, Am, A7 en Am7, B, Bm, Bm7 en B7 enzovoorts.

Deze lijst is volledig willekeurig samengesteld. De enige splitsing waar we voor gekozen hebben is MET en ZONDER barré-akkoorden.
Ook hebben we een lijstje gemaakt van fingerpicking-nummers.

Achter elk nummer staat welke akkoorden gebruikt worden.
Mocht jij nog meer liedjes weten voor deze lijst, dan kun je die in het forum posten met vermelding van artiest + titel + gebruikte akkoorden. Uiteraard moeten ze wel hier op Tabsrus.nl te vinden zijn.

Tip 1:
als je in de tabs een slash-akkoord tegenkomt ( bijvoorbeeld G/B of D/F#) dan kun je gewoon het akkoord spelen wat vóór de slash staat, (in het voorbeeld dus een G of een D). De letter ná de slash geeft de basnoot aan, maar die hoef je niet per sé op gitaar te spelen.

Tip 2:
Als je in de tab een toevoeging tegenkomt zoals
- sus2
- sus4
- add9
- (5)
dan kun je ook gewoon het basisakkoord spelen. Bijvoorbeeld in plaats van een Aadd9 kun je net zo goed een A spelen. Het klinkt natuurlijk wel iets anders, maar het zijn maar kleine verschillen.

Tip 3:
Vaak zijn kinderliedjes makkelijk te spelen. Type dus "kinderliedjes" in onze zoekmachine en je vindt enorm veel makkelijke liedjes!
Hetzelfde geldt voor Sinterklaas- en Kerstliedjes.

 

LOGIN | Registeer

Username:


Password:

Remember me
© 2003-2015 TABSRUS.NL  •  all rights reserved  •  contact  •  advertise  •  MUSI©OPY